Het Nieuwe Rijden en misvattingen

Het Nieuwe Rijden, een van de meest populaire trainingen bij Prodrive Training.

Het Nieuwe Rijden | Ook wel Eco Driving genoemd, een moderne rijstijl waarbij u een moderne auto op een moderne manier bedient. Moderne auto’s maken het mogelijk om met veel minder brandstof veel verder en schoner te rijden. Maar bestuurders moet wel worden geleerd om een voertuig op de juiste manier te bedienen om zo maximaal rendement te halen uit de innovaties van de fabrikant. Daarbij zijn een paar eenvoudige aanpassingen in de rijstijl nodig zoals ondermeer: het voertuig meer laten rollen in de versnelling, bandenspanning op peil brengen, efficiënt omgaan met verbruikers, eerder opschakelen, cruisecontrol veel gebruiken etc. etc. Kortom anticiperen. Het Nieuwe Rijden is niet saai of suf en u bent niet langer onderweg.

Misvattingen | Van Het Nieuwe Rijden wordt je auto traag of gaat deze stuk, zeggen sommige critici. Het probleem van sommige bestuurders is dat zij Het Nieuwe Rijden op de verkeerde wijze toepassen en bij veel te lage toeren opschakelen, hierdoor wordt de motor inderdaad verkeerd belast en vervuilt de motor intern wat uiteindelijk een “lui” gevoel geeft. Schakel bij een diesel motor over bij ca. 2.000 toeren en bij een benzine motor bij ca. 2.500 toeren. Natuurlijk laat je de auto vooral veel uitrollen in de versnelling natuurlijk, geen koppeling intrappen.

Traag en suf | Nee, echt niet. Neem nou bijvoorbeeld optrekken volgens Het Nieuwe Rijden. Het zuinigst is om de gewenste snelheid zo snel mogelijk te bereiken, mits je natuurlijk overschakelt bij ca. 2.000 toeren. Rotondes in de 3de versnelling nemen en juist laten rollen ipv remmen. Eco Driving kost dus echt geen extra tijd. Een moderne auto, een moderne rijstijl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s