Slipcursus versus RijvaardigheidsTraining

De slipbaan. Nee, we leren je niet de auto uit de slip halen, maar we leren je wel hoe je voorkomt dat je gaat glijden en maken je bewust van de effecten van snelheid op je remafstand.

Uit jarenlang onderzoek blijkt dat slipcursussen een averechts effect hebben op de verkeersveiligheidHet nadeel is dat veel deelnemers na het volgen van een slipcursus hun eigen rijvaardigheid hoger inschatten dan in werkelijkheid het geval is en daardoor een hogere risico acceptatie hebben omdat men denkt de situatie onder controle te hebben. De opzet en de uitvoering van een rijvaardigheidstraining ten opzichte van een slipcursus is totaal verschillend. In plaats van iemand in 1 dag of minder trachten te leren hoe je een auto ‘uit de slip haalt’ ligt de nadruk bij een goede RijVaardigheidstraining op het herkennen en voorkomen van gevaarlijke situaties.

Evaluatie | Uit permanente evaluatie van onze trainingen blijkt dat onze klanten na het volgen van onze rijvaardigheidstraining ‘geschrokken / bewust’ zijn van het effect van de toename van de remafstand in relatie tot snelheidsvermeerdering, zich veel beter realiseren wat het belang is van voldoende afstand houden, beter in staat zijn gripverlies te herkennen en de rijsnelheid aan te passen.

Slippen | Een auto ‘uit de slip halen’ leer je niet in een slipcursus van 1 dag. Wat je wel prima leert in een rijvaardigheidstraining is hoe kwetsbaar je bent in het verkeer en leer je gevaren voorkomen. Daar heb je in het dagelijkse verkeer immers veel meer aan. Een slipcursus is vooral leuk en spannend, maar niet effectief. Leuke en sportieve auto trainingen verzorgt Prodrive touwens ook, kijk eens op prodriveincentives.nl en raceschool.nl

Anti-Slipcursus | Ben ik dan anti-slipcursus (woord grapje)? Nee, een slipcursus is een leuke dag uit en is een leuke belevenis. Bedenk echter van te voren goed waarom je geld aan een training gaat uitgeven, voor een leuk uitje of voor een leerzame training waar je ècht wat aan hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s