Nieuwe verkeersregels: Snelheid op matrixborden en rechtshouden

Matrixborden | Een grote misvatting bij veel automobilisten is nog steeds dat de snelheid op de matrixborden boven de weg de adviessnelheid is. Let op, dit is de maximum snelheid. Wel zo handig om te weten met trajectcontroles met dynamische snelheidsaanpassing.

Rechtshouden | In Nederland kennen we geen “Keep Your Lane” principe. De positie op de rijbaan moet altijd op de meest rechter rijstrook zijn. Dit betekent dus dat als de “spitsstrook” geopend is, je dus zo veel mogelijk rechts moet rijden, zijnde op de spitsstrook. Je mag een doorgetrokken streep dus gewoon overschrijden bij het wisselen van rijstrook.

Als de spitsstroken geopend zijn geldt eveneens dat je maximaal rechts rijd. In dit geval mag de doorgetrokken streep dus gewoon doorkruist worden.

Een gedachte over “Nieuwe verkeersregels: Snelheid op matrixborden en rechtshouden

  1. Ja, vreselijk gevaarlijk!! Er zijn automobilisten die dit wel weten en ik heb het nu al te vaak meegemaakt dat je keurig 120 rijdt. Springen de matrixborden op 70, gaat er een ******* 4 auto’s voor je wel vol in ankers om 70 te gaan rijden. Laatste keer eindigde de auto drie auto’s achter mij daardoor in de vangrail.

    Maar ja, alles voor het spekken der staatskas 😦 Zelfs mensenlevens in gevaar brengen is dan geoorloofd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s