Het Nieuwe Rijden, een quick win?

En een ding is zeker, diesel wordt nog veel duurder. Tijd om een moderne auto ook echt op een moderne manier te gaan bedienen.

Het Nieuwe Rijden | Een sterke naam met een sterke boodschap. Overal staat: Door de tips toe te passen rij je met gemak tot 15% zuiniger. Is dat zo en is Het Nieuwe Rijden niet vreselijk suf en saai?

De feiten | In een enorm rap tempo heeft de auto industrie aan de klant vraag voldaan en is gekomen met veel zuiniger auto’s, kleine motoren met relatief veel vermogen, veel trekkracht bij lage toeren en vele innovaties als start stop systemen, schakel indicator, eco-standen, hybride technologie, remenergie terugwinning etc. Brandstof wordt steeds duurder, dat is een gegeven. Kosten van een wagenpark staan vaak in de top 3 van bedrijfskosten en dan stoot dat wagenpark vaak ook nog eens procentueel het meeste CO2 uit binnen het bedrijf.

Vergroening | Wagenpark eigenaren hebben de laatste jaren geïnvesteerd in zuinigere en kleinere auto’s. En met het huidige fiscale regime heeft deze vergroening helemaal een vlucht genomen. Maar waarom worden dan toch normverbruik overschrijdingen van wel 40% in zo’n wagenpark geconstateerd? Worden auto’s “te zuinig” aangeprezen of ligt de oorzaak elders?

Moderne rijstijl | Als je thuis energie wilt besparen doe je de lampen uit in ruimten waar je niet bent, de verwarming een graadje lager is ook nog steeds comfortabel, als je niet thuis bent zet je de verwarming laag of uit en je laat je CV ketel jaarlijks onderhouden zodat deze efficiënt brandt. Je probeert minder water te verbruiken en kunt veel kouder wassen. Zijn deze maatregelen suf of passen ze eigenlijk heel goed in deze tijd, waarin grondstoffen steeds duurder worden?

Door je auto op een moderne manier te besturen en de innovaties van de fabrikant zo te gebruiken waarvoor deze ontwikkeld zijn kan je ook veel zuiniger rijden. Dit zonder dat je 1 minuut later op je werk bent of dat je heel suf rijdt. Door het toepassen van de tips op dit blog kunt u meteen aan de slag.

Aanleren en wennen | Het aanleren van een moderne rijstijl kan via e-learning of korte trainingen in de eigen auto. Maar de uiteindelijke besparing ligt bij de bestuurder zelf, je moet het namelijk zelf doen en zelf waarmaken. Het is een omschakeling die tijd nodig heeft maar op den duur resulteert in een veel zuinigere maar ook veel veiligere rijstijl. Veilig doordat anticiperen en afstand houden onlosmakelijk onderdeel van Het Nieuwe Rijden is.

Weerstand | Ons bedrijf traint veel zakelijke bestuurders. Leaserijders, die over het algemeen hard werken, veel onderweg zijn, bijtelling betalen en druk zijn met allerhande trainingen die zij voor hun professie nodig hebben. Veel bedrijven hebben er moeite mee om deze bestuurders aan te zetten om hun rijstijl aan te passen. Terwijl de brandstofkosten maar hoger en hoger worden en de CO2 uitstoot van het wagenpark vaak enorm is. Daarbij is autorijden het gevaarlijkste gedeelte van de werkdag en mag van de werkgever verlangt worden dat hij investeert in aanvullende (online) trainingen voor zijn medewerkers. Een gemiste kans, want Het Nieuwe Rijden is een Quick Win!

Quick Win | Een gemiddelde leaseauto tankt voor ruim Euro 3.000,– per jaar. Door 8% zuiniger te rijden (wat makkelijk kan) bespaart een werkgever ruim Euro 240,– en 500 Kg. CO2 per jaar per auto. En online training Veilig & Zuinig autorijden is al beschikbaar vanaf Euro 30,– per persoon. Tel uit de winst. Zuinigere rijders rijden veiliger en ook dat zien onze klanten terug in hun verzekeringspremie.

Competitie |  Maak van Het Nieuwe Rijden een competitie. Mensen willen winnen en willen beloond worden voor resultaat. Wij adviseren u graag verder over het intern opzetten van een Veilig & Zuinig rijden competitie. Uiteindelijk blijven er alleen maar winnaars over. 

Lees hier meer over onze aanpak in de Prodrive productsheet Veilig en Zuinig Rijden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s