Verkeersdynamiek

Een van de meest dynamische zaken is wel het verkeer. Het verkeer is constant aan veranderingen onderhevig. Neem bijvoorbeeld de nieuwe maximum snelheid in Nederland. Of mensen op accu fietsen die steeds harder op fietspaden rijden. De nieuwe belijningen op veel wegen. Steeds stillere auto’s. Vrachtauto’s van 25,25 meter lang. Diverse nieuwe verkeersregels. Kortom er verandert vrijwel ongemerkt een hoop in het dagelijkse verkeer, en eigenlijk zonder dat we onszelf er bewust van zijn.

APK voor de automobilist | Zo nu en dan gaan er wel eens stemmen op voor een soort APK voor rijbewijs bezitters. Feit is dat je van je 18de tot je 70ste jaar zonder pauze met 1 en hetzelfde rijbewijs aan het verkeer mag deelnemen. Pas op je 70ste is er een medische keuring. 52 jaar rijden zonder aanvullende scholing staat eigenlijk haaks op alles wat we tegenwoordig zo belangrijk vinden aan permanente educatie.

Zakelijke markt als voortrekker | Feit is dat autorijden voor mensen het gevaarlijkste gedeelte van de werkdag is. Diverse serieuze werkgevers investeren dan ook al in aanvullende rijtrainingen zoals rijvaardigheidstrainingen, e-learning trainingen, of veiligheidsworkshops.

In het kader van goed werkgeverschap en de Duty of Care gedachte is het vanzelfsprekend dat wanneer je, om je werk te kunnen uitvoeren een auto bestuurt, er de mogelijkheid wordt geboden tot het volgen van aanvullende opleidingen op het gebied van veiliger en zuiniger autorijden. 1 ding is zeker, dit verdient zichzelf dubbel en dwars terug en draagt zeker bij aan een vermindering van het aantal ongevallen. Wat vindt u? Doe mee aan de poll!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s