Lees mee, hoe Strukton Rail West meer dan 6% bespaarde op brandstofkosten

Ons dagelijks werk bestaat uit klanten met een wagenpark helpen om kosten te verlagen. Graag deel ik met u `hoe wij dat samen met de klant doen`. Besparen op brandstofkosten is echt realistisch en haalbaar en er valt veel geld te besparen. De aanpak van Prodrive bestaat uit een 0-meting gevolgd door een continu proces van informeren, leren en uitdagen in de FuelChallenge, lees hier onze aanpak.

brandstofbesparing 4

Een van onze klanten, Strukton Rail West besloot eerst een pilot te doen en de resultaten na uitgebreid onderzoek te publiceren in een rapport. We hebben het hier overigens over bedrijfswagens met behoorlijk veel gereedschap en onderdelen aan boord, en niet over moderne, schone en zuinige personen auto’s waarmee, nog veel zuiniger kan worden gereden.

Graag presenteren wij enkele interessante passage’s uit dit rapport:

brandstofbesparing 5

Zoals te lezen is, is een eenmalige training een actie die niet voor langdurige borging van een besparing zorgt. Daarom kiest Prodrive voor een continu aanpak.

brandstofbesparing

In bovenstaande tabel is te zien dat het het brandstofverbruik na de trainingen en gedurende de e-learning training direct daalt. Maar nog belangrijker, dat de besparing blijvend is.

Kosten van de training binnen 6 maanden terugverdiend

In bovenstaande illustratie is duidelijk te lezen dat investering eenmalig is, maar de besparing blijvend, dat komt omdat we berijders permanent op de hoogte blijven houden van hun performance via de FuelMonitor, waardoor veilig en zuinig rijden een onderlinge competitie wordt. We blijven nieuwe e-learning content bieden over veilig en zuinig rijden en presenteren de deelnemers periodiek seizoensgebonden verkeerstips.

brandstofbesparing 3

Hierboven is te lezen dat onze aanpak door de deelnemers ook nog eens als leuk wordt ervaren. Eigenlijk is dit de sleutel tot succes omdat Prodrive voorziet in interessante, leuke en praktisch toepasbare content zonder belerend te zijn. We leren slechts een moderne auto op een moderne manier bedienen zonder dat dit ten koste gaat van reistijd of rijplezier.

Omdat wij een transparant, helder en modern bedrijf vertegenwoordigen kunt u het rapport hier zelf downloaden om het eens in zijn geheel door te lezen: Resultaten pilot het nieuwe rijden 2012.

Wilt u ook eens vrijblijvend samen met ons kijken naar een realistisch bespaar potentieel voor uw wagenpark door middel van onze FuelScan? Neem dan contact op met Prodrive: 0320-284688.

Een gedachte over “Lees mee, hoe Strukton Rail West meer dan 6% bespaarde op brandstofkosten

  1. Bijzonder mooi als het ook werkt. Er worden vaak zuinige A label bussen aangeschaft voor het ‘plaatje’ want in de praktijk zijn die afgeladen bussen (en vaak nog voorzien van imperial) verre van zuinig. Door het hoge gewicht en het gebrek aan pk’s word er veel vol gas gereden om nog enigszins ‘vooruit te komen’ Het simpel aanleren van tijdig schakelen en anticiperend rijden kan al een snelle besparing opleveren, maar het knopje moet wel om.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s