ARCADIS Nederland kiest voor Prodrive Learning

Prodrive Learning gaat ARCADIS Nederland helpen bij het verlagen van de brandstofkosten, CO2 uitstoot en het verhogen van de veiligheid van haar medewerkers. Hiervoor gebruiken we een integrale aanpak, bestaande uit drie pijlers, te weten: meten + online trainen + motiveren.

“We hebben niet zomaar voor Prodrive Learning gekozen, we zijn uiterst zorgvuldig te werk gegaan en hebben eerst een pilot met 140 medewerkers gedaan” legt Niels van Geenhuizen, Program Manager Sustainability bij ARCADIS Nederland, uit. “ De resultaten van de pilot waren zo overtuigend ( 6,2 % besparing op brandstof en 80% beveelt de training aan. )  dat we geen enkel argument zagen, dit niet breder binnen de organisatie uit te rollen” vervolgt van Geenhuizen. De aanpak van Prodrive Learning is er een van de lange termijn en betrekt vanaf moment 1 de medewerker bij het succes, uiteindelijk zijn zij diegene die bepalen of én hoeveel er bespaart gaat worden” aldus van Geenhuizen. “Een andere belangrijke reden voor ARCADIS Nederland om voor Prodrive Learning te kiezen, is de persoonlijke betrokkenheid, we doen dit niet alleen, maar het team van Prodrive Learning kijkt (en stuurt) vanaf de achterbank mee, een prettige gedachte”. Aldus van Geenhuizen.

Arcadis kiest voor online leren met Prodrive Learning

Arcadis kiest voor online leren met Prodrive Learning

“Onze aanpak is in grote mate gestoeld op onze overtuiging dat mensen willen winnen en dat deelname leuk moet zijn” zegt Joris Smulders, Managing Partner van Prodrive Learning. We maken er dus een competitie van en motiveren zo de berijders het beter te doen dan hun peers. Dit, in combinatie met ons vlotte, interactieve online trainingsprogramma, stelt ons in staat keer op keer besparingen te realiseren” vervolgt Smulders. “Concreet betekent dit voor ARCADIS Nederland, dat we 40 adviesgroepen tegen elkaar laten strijden in een 24 maanden durende Fuel Battle, in totaal bereiken we op die manier 834 leaserijders. Ieder kwartaal wordt de voortgang binnen de adviesgroep besproken en worden zaken aangescherpt” aldus Smulders.

Los van de besparingen, is het veiligheidsaspect voor ARCADIS Nederland minstens zo belangrijk. “We zijn ons er van bewust dat voor veel van onze medewerkers het besturen van de auto, het gevaarlijkste gedeelte van de werkdag is”. Het besluit om de online trainingen van Prodrive Learning tevens aan te bieden aan de overige ARCADIS Nederland medewerkers, is dan ook een belangrijke overweging voor ons geweest. “We betrekken tevens de familieleden van de Arcadianen bij dit initiatief, zij mogen op kosten van ARCADIS Nederland ook deelnemen aan het online trainingsprogramma” onderstreept van Geenhuizen trots.

24 maanden ongoing

24 maanden rijgedrag beïnvloeding bij Arcadis

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s