Voorjaarstips!

Het mooiere weer komt er weer aan. Tijd voor enkele nuttige tips van Prodrive Training om autorijden nog veiliger te maken.

Schaduwplekken | Het kan vroeg in de ochtend toch nog glad zijn. Denk bijvoorbeeld aan schaduwplekken. Op plekken waar de zon nog niet heeft geschenen kan na een koude nacht de weg opgevroren zijn. Anticipeer hierop en laat u niet verrassen.

Mooier weer? Meer motorrijders | Met het mooiere weer halen ook veel motorrijders hun motorfiets weer uit de winterstalling. De afgelopen maanden waren er minder motoren op de weg. Maar na de winterpauze komen er weer meer motoren op de weg. Kijk goed uit voor motorrijders, zij kunnen gemakkelijk uit uw zicht verdwijnen achter op het raam geplaatste navigatiesystemen of achter de dikke a-stijl van uw auto.

Dus, denk na, kijk en kijk nog eens….Kijk uit voor motorfietsen!

Temperaturen boven de 7 graden? Tijd  voor de zomerbanden wissel | Komen de temperaturen weer boven de 7 graden dan is het raadzaam om uw winterbanden weer terug te laten wisselen naar uw zomerbanden. Immers boven de 7 graden slijten uw winterbanden meer en zijn de rij-eigenschappen van zomerbanden beter dan winterbanden.

Olie peilen en banden op spanning brengen | Heeft uw motor nog voldoende olie en zijn uw banden nog op spanning? Controleer uw oliepeil regelmatig. Door de langere onderhoudsintervallen komen auto’s steeds minder in de garage. Het peilen van uw motorolie gaat bij veel moderne auto’s heel modern via uw dashboard, kijk in uw instructieboekje hoe dit werkt. Dit geldt eveneens voor uw bandenspanning. De juiste bandenspanning rijdt niet alleen veel lekkerder, maar ook veel zuiniger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s