Maak je niet druk! (Gastblog van onze nieuwe medewerkster)

Safe & Eco rijden klinkt best suf!

Niks is minder waar en dat wordt mij elke dag duidelijker. Voor jullie beeldvorming: zelf houd ik van doorrijden en wil daarbij de maximum snelheid zo nu en dan nog wel eens uit het oog verliezen. Dit zorgde zo nu en dan nog wel eens voor post uit Leeuwarden. Altijd een paar tientjes, maar ook die tellen.

Ander punt. Waarschijnlijk herkenbaar. Die ene voorligger die al lang naar rechts kan, maar toch stug links blijft rijden. 

Automatisch kruip je er dichter op om kenbaar te maken dat jij er langs wil. Enig idee wat jouw remweg is bij een snelheid van 100 Km/h? 

Rijvaardigheidstraining, veilig leren autorijden in een intensieve eendaagse slipcursus. Training gericht op het voorkomen van ongevallen. (1)

Sinds ik werkzaam ben bij Prodrive Training worden mij dingen telkens duidelijker. Zo ook dat het Safe & Eco nieuw voor mij is en zorgt voor een ontspannen rijstijl. Althans ik ga er telkens meer over na denken en rij sinds kort aanzienlijk rustiger in me auto. Overtollige toeren maken was mijn tweede hobby. Mijn eerste hobby is kokkerellen in de keuken. Die overgewaardeerde toeren, onnodige agressie vanuit de auto betekend letterlijk agressie vanuit mijzelf. Dit is natuurlijk nergens voor nodig plus dat het veel lekkerder is om relaxt van A naar B te komen. Het is voor mij een stap in de juiste richting, geeft mij een ontspannen en prettiger gevoel tijdens en na het autorijden plus voor mijn partner een leuker thuiskomen. Daarnaast heb ik sinds kort geen lease-auto meer.  Door het zuiniger rijden kan ik langer op een tank rijden, pak ik minder boetes en als klap op de vuurpijl; door Safe & Eco te rijden ben je vaak sneller op je bestemming.

Nu zullen jullie je afvragen waarom ik dit met jullie wil delen? Nou om eerlijk te zijn doet het wel wat met mij als persoon! Ik ben er namelijk van overtuigd dat er meer dames en heren van mijn leeftijd zijn die net zo’n, al vond ik dat zelf, perfecte rijstijl hebben. Stiekem wel wetende dat je jezelf meer zou moeten aanpassen in het verkeer maar om diverse redenen je deze stijl eigen hebt gemaakt (altijd haast, te laat vertrekken, geen genoegen nemen met bepaalde snelheden, oranje is gas in plaats van remmen etc). Bij mij is het roer om gegaan en is Safe & Eco het nieuwe stoer! Ik vind mijzelf jongwolwassen en door een aantal inzichten heb ik mijn rijstijl hierop aangepast. Ter info, ik rij nu niet als een slak, sterker nog ik rij zelfs vlotter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s