Achteruit inparkeren is veiliger

Schades tijdens in- en uit parkeren zijn schade oorzaak nummer 1. Wij adviseren onze opdrachtgevers altijd om een actief “achteruit inparkeren” beleid te voeren voor hun medewerkers. Achteruit inparkeren is namelijk veiliger. Bedrijven met een actief achteruit inparkeren beleid hebben een lagere schadelast en vergroten de veiligheid van hun medewerkers.

Achteruit inparkeren is veiliger.

Achteruit inparkeren is veiliger.

De meeste schades ontstaan in de eerste 5 minuten van de rit. Dat komt omdat je op dat moment met je gedachten nog niet helemaal met autorijden bezig bent. Achteruit uit een parkeerplek manoeuvreren is een potentieel lastige handeling, je zicht is minder tussen 2 auto’s en dat in combinatie met het feit dat je concentratie nog niet optimaal is, is helaas de reden dat veel schades ontstaan.

Scannen van de omgeving | Hoe moet het dan wel? Als je aankomt op de locatie waar je moet zijn, en je gaat achteruit inparkeren, probeer dan het volgende te doen: Zet je radio zachter. “Scan” het parkeervak. Dus kijk of er paaltjes of andere obstakels staan. Gebruik indien aanwezig je achteruitrijcamera goed en luister naar je parkeersensoren.

Wist je trouwens dat veel moderne auto’s tegenwoordig een automatisch inparkeren functie hebben? Deze functie verkleint de kans op manoeuvreer schades enorm. Dus als je deze functionaliteit hebt raden we aan deze functie te gebruiken.

Uitzonderingen | Natuurlijk snappen we dat als je in een parkeergarage parkeert en je je boodschappen wil inladen dit lastig kan zijn als je achteruit ingeparkeerd staat. Vooruit inparkeren is dan misschien de enige handige optie, maar besteed dan extra aandacht bij het achteruit wegrijden. Juist met jengelende kinderen en beslagen ruiten.

Je gelooft het niet, maar laatst kwam ik dit bord tegen:

CI6mM82WIAAHnk5 (1)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s